Wat is een bdsm-slaaf? Leer het verschil van submissief.

Vandaag behandelen we het verschil tussen submissief en slaaf. Hoewel het voor ervaren mensen misschien eenvoudig is, kan de bewoording die in de BDSM-wereld wordt gebruikt verwarrend of misleidend zijn voor nieuwere beoefenaars. Zaken als boven / onder, randspel worden verward met messenspel, enz.
Dus deze keer gaan we kijken naar slaaf versus onderdanig.
Een opmerking over formulering
Het kan voorkomen dat u iemand tegenkomt die vastbesloten is dat zijn “begrip” de enige juiste is. In dergelijke gevallen vind ik dat je alleen kunt instemmen met het oneens te zijn. Iedereen past de BDSM-taal aan hun communicatiestijl aan.
Als ze hun partner een ‘huisdier’ ​​noemen, maar er is geen huisdierenspel bij betrokken, dan is dat niet perse verkeerd. Misschien is “huisdier” hun bijnaam. Misschien is hun partner net begonnen en nog niet klaar om in het spel te komen, en de naam is dan een eerste stap.
Dus waarom doen we de moeite om de verschillen op te lossen?
Want als je jezelf een slaaf noemt, maar je bent eigenlijk een dominante, trek je misschien de ‘verkeerde’ personen aan. En zal er geen goede match zijn.

Wat is een submissief?

Onderdanig is een algemene term voor iemand die zijn macht aan een ander overdraagt ​​- of het nu gaat om intimiteit, seks, vanille-acties, enz. Ze kunnen dit doen voor hun plezier of dat van iemand anders.

Wat is een slaaf?

De makkelijkste manier om het te beschrijven is denken in termen van een “schaal”. Je hebt verschillende extremen. Submissief kan overal op de schaal zijn, maar slaaf zijn is dichter bij de extreme kant. Je geeft meer controle, soms alles. Misschien heb je zelfs iemand die de verantwoordelijkheid op zich neemt om jou te ‘bezitten’.

Het lijkt hetzelfde

Ze zijn allebei onderwerping. Er kan wel een overlapping zijn, afhankelijk van met wie je praat. Er zijn ook verschillende concepten van slavernij. Sommige mensen zeggen bijvoorbeeld dat een onderdanige ervoor kiest zijn macht over te dragen, maar nog steeds kan onderhandelen, terwijl een slaaf automatisch zijn macht overgeeft en geen zeggenschap heeft over wat er gebeurt.
Deze stijl werkt misschien voor sommige mensen, maar niet voor iedereen.
Je kunt nog steeds een slaaf zijn bij onderhandelingen – vooral als je fysieke of emotionele trauma’s hebt die zorgvuldig moeten worden behandeld. Gewoon iemand worden die ‘eigenaar is’ van een ander betekent niet dat ze de ander als mens niet meer respecteren. Vanaf het moment dat je die grens overschrijdt, begint het op misbruik te lijken in plaats van BDSM, kinks of fetisjen.
Een ander voorbeeld is het recht om weg te lopen. Zowel een slaaf als onderdanig hebben, als het spel mislukt, het recht om de sessie te verlaten (zelfs als ze “eigendom” zijn). Het is hetzelfde als een huwelijk. Ja, het is een zware verbintenis, maar als je partner je begint te misbruiken, of het werkt gewoon niet, dan kun je helemaal afstand nemen.

Hoe weet ik wat ik ben?

Als je het niet zeker weet, begin dan als submissief. Begin langzaam en voorzichtig. En als je echt nieuw bent, kun je zelfs ‘zachte overheersing’ proberen en vanaf daar proberen verder te gaan. Niemand ‘weet’ dat ze meteen een slaaf zijn. Het kost tijd en verkenning. Het is een reis.