Tips om met bondage te beginnen.

Bondage is een super sexy manier om sensaties, consensuele krachtuitwisseling en kink in de slaapkamer te brengen.

Misschien speel je een erotische fantasie uit of ben je gefascineerd door een bepaald soort bondage-beperking, zoals shibari of leren manchetten. Of misschien wil je iets nieuws proberen in de slaapkamer en uit een sleur breken! Of je je nu afvraagt hoe je aan de slag kunt gaan met BDSM, welk BDSM-speelgoed het beste is voor beginners, of hoe je het BDSM-spel sexy en veilig kunt houden, hier zijn manieren om aan de slag te gaan met bondage:

Bondage communicatie.

Consensuele bondage betekent dat zowel de persoon die wordt vastgebonden als de persoon die vastbindt op dezelfde lijn zitten over wat er gaat gebeuren. Denk voordat je begint na over waar je in geïnteresseerd bent en wat je wilt ontdekken en praat dan over je bondagefantasie met je speelpartner.

Wanneer u uw BDSM-fantasie in het echte leven brengt, zijn hier enkele vragen die u uzelf en uw sexpartner kunt stellen:

Verdiep je in de details van de fantasie en word echt nieuwsgierig naar de sfeer, activiteiten, gevoelens en verlangens.

Hoe wil jij je voelen tijdens een bondage ervaring?

  • Wat is de sfeer van jouw fantasie? Fantasieën over hulpeloosheid, overmeesterd worden, aanbeden worden, en overheersing kunnen allemaal erg leuk zijn om te ontdekken. Praten over hoe jij je wilt voelen en hoe je wilt dat je partner zich voelt in een fantasie, kan ervoor zorgen dat jullie op dezelfde sfeerpagina zitten.
  • Wie voert de retentie uit en wie wordt in bedwang gehouden?
  • Welke posities maken deel uit van jouw bondagefantasie?
  • Wat zal er gebeuren zodra de beperkingen of touwbinding op hun plaats zijn?
  • Wat zal er gebeuren voordat de beperkingen doorgaan? Nadat ze eraf zijn gekomen?
  • Hoe worden jij en je partner opgewarmd tot een bondage-gemoedstoestand?

Communicatie vergt oefening, je kunt het persoonlijk doen, via tekst en over de timing. Door niet-seksuele, maar privé-tijd te besteden, kun je een ondersteunende ruimte creëren om over je bondage-verlangens te praten. Zonder de druk om ze meteen te doen. Wanneer uw partner praat over wat hij of zij wil onderzoeken. Is het geweldig om het delen ervan te vieren en ook over uw vragen of beperkingen te praten.

Zijn er delen van het lichaam die gewond, gevoelig of verboden zijn?

Als uw handen gevoelig zijn voor gevoelloosheid, is het geen goed idee om ze boven uw hoofd vast te binden. Of als je snel moe wordt, is het geen goed idee om akkoord te gaan met een lange en krachtige sessie, een tijdslimiet voor de hele scène in te stellen of rekening te houden met de timing van het bondagegedeelte. Als je niet wilt dat je geslachtsdelen of tepels bij de bondage betrokken worden, laat het dan aan je partner weten.