Er zijn meer mensen geïnteresseerd in kinky seks dan je denkt!

Het delen van de meest intieme details van je seksleven is nog steeds grotendeels taboe. Maar als je er niet met je beste vrienden over kunt praten, wordt het dan veel gemakkelijker om naar de slaapkamer te gaan?

Als het niet om reguliere erotica en softcore-pornografie ging (hallo, ‘Fifty Shades of Grey’), had je misschien niet veel geweten over experimenteren met grenzen in de slaapkamer. En als het niet om anonieme onderzoeken ging, weten we misschien niet hoeveel mensen bdsm en kinky hebben geprobeerd – en leuk vonden – zoals bv elkaar slaan of vast te binden.

De waarheid is dat tenminste een paar van je vrienden het waarschijnlijk hebben geprobeerd – en een op de vijf maakt het onderdeel van hun normale spel in de slaapkamer., een onderzoek wees uit dat 22 procent van de seksueel actieve volwassenen rollenspellen uitproberen, terwijl meer dan 20 procent bondage en spanking uitgeprobeerd hebben.

Misschien nog verrassender? Uit een ander onderzoek bleek dat bijna de helft van de ondervraagde mensen geïnteresseerd was in kink, zelfs als ze niet de kans hadden gehad om het te verkennen. En er is groeiend onderzoek dat avontuurlijk worden in de slaapkamer meerdere voordelen kan hebben, zowel voor je gezondheid als voor je relatie.

Laten we even een overzicht maken: wat kwalificeert zich precies als kinky?

Hoewel het woord kink geen medische of technische definitie heeft, is het over het algemeen elke seksuele handeling die buiten de gebruikelijke handeling valt – algemeen overwogen handelingen zoals liefdevolle aanraking, romantisch praten, zoenen, vaginale penetratie, masturbatie en orale seks. ‘Kink’ zelf verwijst naar alles dat afwijkt van het ‘gebruikelijke’, hoewel er een paar categorieën zijn die gewoon onder de kinky seksparaplu vallen:

BDSM.

Wanneer de meeste mensen denken aan kinky seks, denken ze aan BDSM, een acroniem van vier letters dat staat voor zes verschillende dingen: Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism en Masochism. BDSM omvat een extreem breed scala aan activiteiten, van licht peddelen en het dominante / onderdanige rollenspel tot bondageparty’s en pijnspel.

Fantasie en rollenspel.

Een van de meest voorkomende vormen van kinky seks is het creëren van ingebeelde scenario’s. Dit kan zo simpel zijn als praten over een fantasie in bed, zo complex als het dragen van kostuums of het spelen van scènes voor vreemden.

Fetisjen.

Een op de vier mannen en vrouwen is geïnteresseerd in fetisjspel, gedefinieerd als het seksueel behandelen van een niet-seksueel object of lichaamsdeel. Veel voorkomende fetisjen zijn onder meer de voeten en schoenen, latex/leer of rubber en luierspel (ja).

Voyeurisme of exhibitionisme.

Iemand uitkleden of naar een stel kijken zonder hun medeweten seks te hebben, zijn veelvoorkomende voyeurfantasieën, terwijl seks op een openbare plaats een vorm van exhibitionisme is. Beide zijn verrassend vaak (en kinky) – 35 procent van de ondervraagde volwassenen was geïnteresseerd in voyeurisme.

Groepsseks.

Trio, seksfeestjes, orgieën en meer – groepsseks is elke handeling waarbij meer dan twee mensen betrokken zijn. Tien procent van de vrouwen en 18 procent van de mannen hebben deelgenomen aan groepsseks, terwijl zelfs hogere percentages belangstelling toonden voor het idee.