De bdsm-termen begrijpen – fetish vs kink.

Dit is een vraag die ik vaak hoor – het is ook een vraag die ik heb gehad in persoonlijke afspraken of relaties als gevolg van de verwarring of het niet begrijpen van de termen. Als je meer een vanille-persoon bent, is dit misschien niet iets waar je ooit mee te maken hebt, maar als je je seksleven een beetje wilt verkennen of opfleuren, is het belangrijk om te weten wat er aan de hand is.

Ten eerste kunnen de termen elkaar in de praktijk overlappen, maar in betekenis zijn ze totaal verschillend.

Het verschil is ook eenvoudig genoeg …

“Een kink wordt een fetisj als het de belangrijkste bron van plezier wordt.”

WAT IS EEN KINK?

Een kink is iets dat je graag doet (of hebt gedaan) tijdens seks dat als “onconventioneel” wordt beschouwd.

Maar laten we naar dat laatste woord kijken – net als ‘schoonheid’ kan het voor verschillende mensen verschillende dingen betekenen. Voor de ene persoon kan dan een missionarisstandje ‘vuil’ zijn, terwijl voor een ander persoon leer, geseling en slavernij voor buitenstaanders als buitengewoon beschouwd worden.

Het is echt subjectief voor mensen en culturen.

WAT IS EEN FETISH?

Een woordenboek definieert het als “een vorm van seksueel verlangen waarbij bevrediging in abnormale mate wordt gekoppeld aan een bepaald object, kledingstuk, lichaamsdeel, enz.”

Ik weet niet zeker of ik het gebruik van het woord ‘abnormaal’ leuk vind (onthoud dat alles subjectief is), maar laten we ons concentreren op twee andere woorden: gekoppelde bevrediging.

Fetisjen zijn in wezen iets dat je nodig hebt tijdens seks om de piek te bereiken die je nodig hebt (emotioneel, fysiek, etc.)

OVERLAPPEN DEZE 2 TERMEN?

Absoluut – daarom is er zoveel verwarring over de termen.

Je kunt iemand hebben die wilt dat hun partner hoge hakken draagt tijdens seks, maar ze ook nodig heeft om plezier te voelen. Ze zijn dan een kinky fetisjist.

Maar vergeet niet dat fetisjen niet altijd gekoppeld zijn aan seks items of geseksualiseerde lichaamsdelen. Misschien MOET iemand oogcontact hebben om intimiteit of opwinding te voelen. Oogcontact zou niet als een kink worden beschouwd, maar voor sommigen kan het een fetisj zijn.

ZIJN ER GEVAREN?

Ja – maar dat is met alles in het leven. Te veel eten of het verkeerde is ook gevaarlijk. Als iemand extreem geweld nodig heeft, kan het totaal gevaarlijk worden. Of, als iemand geen idee heeft van BDSM en / of de knikscene gebruikt als excuus om een misbruiker te zijn.

VERWARRING.

Zoals ik eerder zei, heb ik mijn eigen persoonlijke minpuntjes gehad met mensen die hun eigen seksualiteit niet begrepen. Een van hen hield vol dat hij een onderdanige was die dol was op voetballen, maar toen ik hem ontmoette en een paar lichte sessies met hem had, merkte ik dat hij helemaal over voeten ging … en voor zijn eigen plezier en niets met onderwerping te maken wilde hebben (althans niet in de mate dat hij had aangegeven).

Het kwam erop neer dat ik hem diende en niets terugkreeg (zoals het eerdere gesprek anders had geimpliceerd). Hij was er voor zijn eigen orgasmes. Ik stelde voor dat hij zijn online tag zou veranderen in “fetisjist”. Helaas zie ik nog steeds ‘onderdanig’ naast zijn naam staan in kringen van sociale media.

Wees duidelijk en beschaamd.

Mijn grootste advies, als het erom gaat deze termen op jezelf te gebruiken … wees er eerlijk over. Schaam je niet dat je een fetisj voor benen of chocoladepudding hebt. Zolang spelen veilig, gezond en consensueel is, is er niets mis met iemands verlangens. Ze maken deel uit van u en zijn daarom geldig en belangrijk.

Wat je NIET moet doen, is beweren iets anders te zijn, omdat je denkt dat het gemakkelijker zal zijn om speelpartners te vinden of acceptatie te vinden in welke scene je ook bent. Hoewel BDSM-titels slechts richtlijnen zijn, is het nog steeds belangrijk om de juiste titel te gebruiken, zodat u gemakkelijker compatibele partners kunt vinden, plezierig kunt spelen en er geen tijd wordt verspild.